No. 8

 

 

 

Promote yourself: vul 'm in en spread the word!SPREAD jouw advertentie?

Heb jij iets dat je onder de aandacht van Friese jongeren, studenten, studiekiezers, muziekliefhebbers, concertbezoekers, ceedeekopers en festivalgangers wilt brengen? Adverteer dan in SPREAD!

Neem voor meer informatie contact op met Inge (projectleider) op telefoonnummer 058-2330702 of mail naar spreadfriesland@gmail.com.

Graffiti in SPREADSPREAD wie?

De SPREAD is een uitgave van stichting Friesland Pop, in redactionele samenwerking met 3VOOR12/Friesland.

Het magazine SPREAD wordt vormgegeven en volgeschreven dóór Friese talenten en gevuld met reportages óver Friese talenten uit de hele breedte van de Friese popcultuur.

Niet alleen het muzikaal talent staat centraal, maar juist ook talent op het gebied van vormgeving, communicatie en beeldende kunsten (zoals graffiti, cartoons, fotografie, cd-artwork en website-design).

Aaipop stond in het tweede nummer van SPREADSPREAD waarom?

Friesland Pop streeft met SPREAD twee doelstellingen na:

  • Het begeleiden en stimuleren van Friese talenten (in de beeldende kunsten, vormgeving, popjournalistiek, communicatie etc.) bij het bedenken, ontwerpen en invullen van het nieuwe popmagazine.
  • Het creëren van een serieus platform voor Friese talenten (in de popmuziek, beeldende kunsten, vormgeving, popjournalistiek etc.), zodat zij zich verder kunnen ontwikkelen en hun talenten kunnen presenteren aan een groter en breder publiek.

Elske in de SPREADSPREAD hoeveel?

De SPREAD verschijnt twee keer per jaar, en in zomermaanden in een special edition. SPREAD verschijnt in een oplage van 5000 exemplaren en is overal in Friesland - gratis- via uitgiftepunten (bibliotheken, cd-winkels, poppodia, scholen enz.) te verkrijgen.

Kleine Friese festivals: ook in SPREAD!SPREAD vernieuwing?

De SPREAD is het enige papieren magazine binnen Friesland dat de volledige aandacht richt op Friese bands, Friese dj’s, Friese muzikanten, Friese popkunstenaars, Friese muziekfestivals enzovoort.

Dagje mee met DJ Lourens le FreakHet blad functioneert tevens als een laagdrempelig werkatelier voor studenten aan de middelbare en hogere beroepsopleidingen op het gebied van vormgeving, journalistiek en beeldende kunsten. In Friesland én ver daarbuiten is er geen ander papieren medium te vinden waarin zoveel jong artistiek talent de kans krijgt om zichzelf te ontplooien.

Vrijwilligers in de Friese popwereld. Ook in de SPREAD!SPREAD formaat?

De SPREAD meet 21 bij 21 centimeter en wordt in full-colour uitgegeven op glossy papier. Het blad heeft daarmee dus een afwijkend formaat ten opzichte van andere gratis magazines.Kleine, obsrrue cd-winkeltjes. Jaja, ook in de SPREADRecensies, van  metal tot Friestalige folk, Spread recenseert het!SPREAD, voor uw dagelijks brood!

 

 

Friesland Pop
3Voor12Friesland